Bruclass Homepage... Job Vacancies/Wanted... Miscellaneous Items for Sale... Vehicle Classified Ads Auction... Properties for Sale/Rent... Bruclass
Jokes


Brunei Best Auction Site

Brunei Best Fishing Store..click here.
Disclaimer: Bruclass.com or any of its associated companies would not be held responsible for the contents of this site. The contents are submitted "live" by users and therefore would not permit proper editing. bruclass.com reserve the rights to edit or remove ads.


Bruclass Jokes - contributed by you

HAHAHA, It's so funny! - Lawak Brunei (Tempatan)
Submit New Jokes
Submit  New Jokes Here

Go back to main page of
Jokes in Malay
Title: Orang Muda-Muda Inda Mau Sembahyang Jumaat    Date: 2009-09-12      Laugh Meter: [0.00]

Disebuah kampung(name not to be mentioned), masjidnya inda pandai panuh time sembahyang jumaat sal orang muda-mudanya inda pandai datang.

Iatah Pa imam nya ani pintar, announcenya di kampung pakai speaker basar-basar yang berbunyi

sapa sembahyang jumaat minggu ani me bagi 50$ sorang......

So jumaat yang di tunggu-tunggu atu, awu banar panuh wah masjid ah, limpar sampai keluar, ramai wah orang muda-muda, arah tampat entrance atu kira gigi betamu gigi la.

Sudah habis sembahyang jumaat just after Pa Imam membaca doa ia pun kan menuju keluar. Rupa-rupanya banyak anak muda-muda tadi atu menunggui.

One of them - “Pa Imam, mana chia duit kan kita bagi kami ah?”

Pa Imam - “Elllehh.. kamu ah, me atu menTest kamu saja wah tu , me kan meliat panuh kah inda banar udah me gtau sal duit ah, sebanarnya me iksyen hehehe, supaya kamu datang hehe… penuh wah.. iski me ih”

One of them - “Nahhhh… udah kami sangka wah Pa Imam iksyen.. kita kan tau apa?? sebanarnya kami pun inda beudhu tadi ah…

*kweng kweng kweng*

Contributed by: cali cali brunei
  Rate this joke

Title: kesian Makan Rumput    Date: 2009-09-12      Laugh Meter: [0.00]

Ada orang kaya ani on the way balik bagas main golf diEmpire sama kawan-kawannya. masanya melintas arah this kampung(nda dapat di mention)) meliat ia ada orang makan rumput, rupa-rupanya orang miskin yang nda mampu mambali makanan. Iatah beranti ia di siring jalan atu and di ariknya orang makan rumput atu.
Orang Kaya: Wang, wang, bahapa you kan? pikir karbau ganya makan rumput, you pun makan rumput??

Orang Miskin: Makan rumput lah, iatah ganya makanan me hari-hari ni. nda mampu yow! nasib badan!!! Napa kan blanja Jollibee? Sugarbun? Nasi Katok?

Orang Kaya: Bah cemani saja, masuk dalam kereta me, ikut me kerumah!!

Orang Miskin: Eh, nanti dulu, bini me lagi tu tangah makan di sebalah sana ah sama anak-anak me!! Nda kan ditinggalkan.

Orang Kaya: Bahh panggil dorang semua ah, suruh naik Limo me ani!!

Skali di panggilnya chia bini nya and anak-anaknya dalam 5 orang lah sekeluarga. *dalam hati* Eh baik jua orang kaya ani ah, sukur! sukur!!!

Sudah sampai di kawasan rumah orang kaya atu(basar lah rumah nya macam MTV Crib), orang kaya atu pun menyuruh sekeluarga atu turun dari limo ah.

Orang Kaya: Bah turun tah biskita semua disini, tu rumput panjang ah, biskita makan tia semua.

Orang Miskin Sekeluarga : !@#$%^&*()

Contributed by: cali cali brunei
  Rate this joke

Title: Lembu & Ayam Bini    Date: 2009-09-12      Laugh Meter: [0.00]

The time is around 5pm di satu desa. Lembu bini macam biasa santai di dapur rumahnya meliat HBO, skali nda lama atu mendangar ia ada someone menangis diluar. Skali di subuknya liatnya ada ayam bini sidak-sidak menangis…

Lembu Bini: Yam, napa you menangis ani? macam kanak-kanak 5 tahun cha pulang.

Ayam Bini: Sniff! Sniff!*menyidak* me ani stress wah. Everytime me betalur kana makan talur me oleh manusia, chana tah kan betambah my zuriat tu?? chua tah pikir? sapa pun sasak tu. sniff! sniff!!

Lembu Bini: adih baik lagi you….. me ani lagi tah, bisdorang minum susu me dari dulu ah, nada pandai ngakun indung!!

Ayam Bini : ada kang ku sambar muanya ni *dalam hati*

Contributed by: cali cali brunei
  Rate this joke

Title: Superman    Date: 2009-09-12      Laugh Meter: [0.00]

Sabut saja superman semua orang tau, u know iatah ganya yang paling kuat, pandai terabang, mata tajam, supa strength, kira ia ani serba bolehlah, alah-alah PRamlee. buleeh?

Just for short info, Superman was first created by Canadian born artist Joe Shuster and American writer Jerry Siegel in 1932 and sold to Detective Comic Inc. Iatah kali pertama ia kana market di Radio, TV and Games. So from time to time makin popular chia sampai kehari ani. I still remember masa me damit, gila banar me kan superman, tepaksa tah my dad membalikan baju and apa saja barang superman, mun inda kana balikan , ada me menangis tua inda mau skulah, sudah me basar ani inda jua jadi superman nah. By the way, me ada soalan palui yang pernah me kana tanya and me dedicate this for my bro(si Farisan) pasal ia masa damit jadi my sidekick kemana saja superman(Abang Alinnya) bejaur, bedudun, begauk, besabung ayam, bekelaie dannnnnnn Harimau.. apakanzz???

1:Kenapa Superman bajunya damit?
Pasal bajunya size S (chua liat bajunya) huhuhu...

2:Superman pintar and consider perfect. apa yang ia lului?
Ia makai spindit di luar(macam orang setangah) keh keh keh

3: Kenapa Superman makai sayap(cape) di belakang atu?
Sal kalau ia makai di dapan macam kaling kadai gunting. huahuahua..

4: Kenapa superman makai kasut merah?
Sal kasutnya hitam kana pinjam ulih Batman. har har har har...

Okie jangan kamu beritau superman ah, me yang mati kang dibukutnya. ingat kamu kalau superman kan terabang ia cakap apa?? "Up up underwear!" bukan on the way ah. hoho by the way, pic dibawah ani gambar Suparman, bukan superman ah.. me ulangi : SUPARMANNNNN..*kapala ungat-ungat* Orang jawa bui!!!! jan nda galat...

Contributed by: cali cali brunei
  Rate this joke

Title: September Eleven    Date: 2009-09-10      Laugh Meter: [0.00]

New York, USA, Still ingat September Eleven 2001? Astee.. Bukan Seven Eleven eh.. Ani pasal Twin Tower di New York kana langgar pakai kapal terabang yang brakenya inda makan atu wah, me masih ingat time atu me rilik-rilik dirumah beibun sama amah me and masa atu ngam kami ngubah ke channel CNN sal MTV time atu iklan, and the next thing we know, melatup tia udah, inda lagi kami sampat terais-terais betakul sama-sama sendiri yow..

Iatawah, kemarin behari me ada mambaca kisah flash back di internet. Rupanya time atu Osama Bin Laden ada menipun President Bush.. Manith!!

*ring tone mr.Bush*
Tell me when will you be mine, Tell me Quando, Quando, Quando~

President Bush : Hello, Rumah Putih, Siapa ni? bulih me bantu? Please laju dikit, me kan jamming ni sama Michael Jackson.. wasap?

Osama : Hello Mr.President, this is Osama, me ani menipun kan mengucapkan tahziah pasal buliding you yang kambar atu melatup, orang-orang you lagi banyak parai.. Hehehehe.. apa rasanya? rasa oren? Iatah, lain kali jangan samsing..

President Bush : Haaaah? Buliding apa? Orang-orang me parai? Apa kan maksud you ani bui? salah numbur kali eh!!

Osama : Ehh tunggu dulu bui, di Amecrika pukul brapa kan masa ani??

President Bush : Pukul 8 pagi!!

Osama : OOOpppss.. will call you back in a hour...

Contributed by: cali cali brunei
  Rate this joke

Title: The Modern Granny    Date: 2009-09-10      Laugh Meter: [0.00]

me ada cerita pasal nini me. Me ani bemsn sama kedia.hari atu , Yatah yang kami cakapkan seperti yang me tuliskan dibawah ani...

S- nini me/ Y- me.

Y: assalamualaikum ni.

S: walaikumsalam cucungku.

Y: cucungkan membgtau bahawasanya cucung bjaya masuk ke college ani.

S: bagus cucung ani ah, mendalam bah ajam kan belajar atu.

Y: well, apanya paji saban, indakan lari gunung dikejar, menuntut ilmu biarlah hingga ke pisuk lahad.

S: bisai udah tu cung, daulu nini kana pajal bah kawin awal, mun nda dcambridge nini udah ni.

Y: nini kawin awal bah? tapi inda banyak anak ah.

S: au lai, mun kan di ikutkan kisah benar, datu mu atu anacondanya inda pemarah.

Y: astagey. padantah jua nini mencari yg kedua.

S: au cung, mana inda ulah, kan menurunkan waris jari antu ani bah.

Y: ainako wala jenjeng.

Nini me tedc.. then ada tia email baru mengadd me, zaitonselamat_menyengat@live.com This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . and ditextnya me.

"Cung, ani email nini yang baru bebuat"

Y: adiih nini ani. behapatah banyak-banyak email ani?

S: email ani top secret bah cung. ani utk scandal nini yg ke 1001. if cung mau, nini banyak ni email chatters lelaki macho.

Y: ahh. padantah cucung nda ampit laki-laki ani, rupanya semua nini merungap.

S: cung, i gtg, ni ada chatters kan jumpa nini ah. keh, love and peace yaw! XOXO

Contributed by: cali cali brunei
  Rate this joke

Title: Hilary Kalintan Melawat Skulah Randah    Date: 2009-09-10      Laugh Meter: [0.00]

New York, Hilary Kalintan goes to primary school di New York kan becakap pasal dunia arah kanak-kanak disana. Pot pet pot pet..selasai!!! ia pun mengoffer question time aka masa untuk tanya-tanya bersama audience, and ada tia anak ani dangan bangganya mengangkat tangan.

Hilary Kalintan : Siapa nama you lai?

"Kenny Lingham tapi inda kana mengana sama lada cap lingham.. astee"

Hilary Kalintan : and apa soalan you Kenny?"

Kenny : Me ada 3 soalan, yang pertama, mana chia medical health plan yang dulu untuk orang-orang Amerika atu? kedua, kenapa you inda mau-mau jua kan jadi president, padahal laki you mambagi malu udah di opis, Ketiga, apa saja you tapau slapas you and your hubby left the white house?

RING RING RING, baru saja habis anak atu betanya, bebunyi tia bell skulah menandakan waktu rehat and besedia untuk makan sutu biasa inda besapak and aying sajuk di kantin...

Hilary Kalintan : Kanak-kanak, kitani sambung lapas rihat kay!!

*semua stuju angguk-angguk kapala macam kambing.. inda kan inda? rihat kali ah*

Tick Tock Tick Tock.. rehat pun habis and semua balik masuk kedewan kan mendangar talk kana sambung.

Hilary Kalintan : Okay where were we? Ouh, ngam!! question time, siapa ada soalan?

Skali anak lain pulang angkat tangan yow, Hilary Kalintan pun menunjuk anak atu and betanya siapa nama anak atu..

"Nama me Larry Cruise tapi inda kana mengana sama Tom Kurus ataupun si kurus.. asteeee"

Hilary Kalintan : And apa soalan you Larry?

Larry : Me ada 5 soalan, yang pertama, mana chia medical health plan yang dulu untuk orang-orang Amerika atu? kedua, kenapa you inda mau-mau jua kan jadi president, padahal laki you mambagi malu udah di opis, Ketiga, apa saja you tapau slapas you and your hubby left the white house? Keampat, kenapa waktu rihat tadi lebih awal 20 minit? Kelima, what happened to Kenny? Mana ia ah?

Contributed by: cali cali brunei
  Rate this joke

Title: Wandi Menguranchah    Date: 2009-09-10      Laugh Meter: [0.00]

Kringgggggg... Kringggggg.... Kringgggg.. Kringggggg.. sapa mau mambali udang karinggggggg!! Kringggggg.... Kringggggg....

Mobail klassik muturula si Wandi bebunyi kan 5 minit time night-night blind (malam-malam buta) during weekdays where masa atu si Wandi tidur layah-layah macam burung ostrich(buang macam) mimpi kePakistan melawat Ex-Gfnya lagi damit time ia masih lagi skulah Stella,

Wandi : Ahello.. Apa ada bgho? Ngantuk me ni *Zzz*

Maw : *diam-diam*

Wandi : Amanithh.. napa eh?

Maw : Nada papa bui..

Wandi : Apa you mau ih?? *moody*

Maw : Nada papa bah... *diam-diam lagi*

Wandi : Bahapa tah you menipun me malam-malam buta ani?? Laju eh..

Maw : Hmmmm.. rates telipun kalau tangah malam lagi murah dari siang wah!!

Wandi : Manithhhhhhhhh.... *off telipun*

Contributed by: cali cali brunei
  Rate this joke

Title: Balik Kuliah Ugama    Date: 2009-09-10      Laugh Meter: [0.00]

Bangar, Temburong, Ngam time pukul 5:30pm, sorang bapa ngambil anaknya balik skulah ugama bau basi and dangan sekalip mata anaknya betanya satu soalan bonus sal word atu balik-balik kana gunakan antadi oleh salah sorang samsing taie minyak diskulah atu manggil anak-anak yang lain.

Khaliq : Dedehh.. apa kan arti "idiot" ani?

Dedehh : *menapis-napis tanda kasih indung* hehe "idiot" ani lai is a person yang kan mengexplain ideanya arah orang lain dangan mengunakan ayat-ayat mahal macam intan 18karat tapi orang yang diexplainnya atu inda paham spusin haram pun apa yang dicakapkannya atu. iatah artinya tu lai kalau you kan tau. paham you?

Contributed by: cali cali brunei
  Rate this joke

Title: si-bintang full version    Date: 2009-09-10      Laugh Meter: [0.00]

This one finey day, ada dua orang berbangsa iban yang namanya si-bintang *sal masa mamanya betiankn ia, bapanya selalu angan-angankn jadi the first iban yang mendarat di bintang** manith tu..yang sorang lagi namanya si dua.sal nya bapanya sanang kan di buat dalam ic anaknya nanti DUA ANAK TIGA..inda banyak kan di ingatkn.astee..durang dua ani masih lagi single mingle jingle n durang tinggal di pelusuk kampung ujung-ujung negara Brunei Darussalam.. atu jauh bana mun bis nini ku hjh pasang pun nda tau di mana..astee.

back to the story,around 8 AM mengikut jam dunia hari sabtu,datang tah si bintang ani ke rumah si dua dengan metukanya baru warna kuning taie yang ala-ala dalam cerita F&F2 tapi downgrade banyak..kes ia ni kan show off,al-maklum matuka baru kali aa.astee..so apa lagi, di miss calling nya tah mobail si dua kira signal yang ia atu ada datang ke rumah si dua(trend karang ani main misskol-misskol,apath tu..astee). Si dua yang masa atu bezy meliat bebehnya belakun dalam cerita GOD MUST BE CRAZY atu apa lagi tekinjat baruk tah ya sal mobailnya bebunyi.

DUA: "C****a punyak Bintang, ako mao sanang pun payah,namutai" (slang iban)

So turun tah c dua ani dari rumahnya and once again tekajut ambuk tah ya lagi meliat si bintang membawa metuka atu.

DUA: "wah!!! tekajut my heart..asteee"

Si bintang apa lagi kambang kucup tah idung nya macam bis bapa tido mun kengalihan bakas jogging di tasek lama..manith tu..

DUA: "manak kamo dapat ini vroom vroom?"

BINTANG: "ako manang atu numbu ikung"

DUA: "wah,ako mao itut jalan-jalan ey"

BINTANG: "wait are u waiting for?go hit it..asteee.."

DUA: "asteee..blabihnya aa"

DALAM MATUKA C BINTANG

Si dua ani kira kes sakai naik kerita,al-maklum first time,macam me jua masa 1st time naik aeroplane,abis kan di gayas..kehkeh..

Udah Si bintang menstat hijin matuka atu, si dua ani hairan bin bangang meliat si bintang nukar speed,so ia pun betanya,

DUA: "apa kamo tukar tu tang? apak atu D?"
-
BINTANG: "D untuk Dapan"

Si dua ani pun angguk-angguk,macam faham saja..

So cruising tah durang around kampung tu,mengurat suma anak-anak dara dan pebinian urang..astee..manith tu..not long after that kira kes kambang lah si bintang ani sal ia nampak anak ketua kampung durang yang badannya macam kulirangga and muanya macam ala-ala tyra banks main mata sama ia tadi..

BINTANG: "kamo liat ni dua,ako tukar R"

DUA: "R untok apa?"

BINTANG: "R untok Ranjat"

you all know lah wat telah happen arah dua ikung ani mun dah si bintang tukar speed ke R..

Matuka si bintang menabak ke suak yang ampir sungai di mana bis mama-mama durang mandi manda bahapa****

DUA: "apak kamo punya kerita, tidak baguth"

BINTANG: "sabar dua,ako tukar N dulu"

DUA: "N untok apa?"

BINTANG: "N untok NYALAM"

DUA: "##@*& MATAI AKU!!!"




Contributed by: cali cali brunei
  Rate this joke

Title: si-bintang    Date: 2009-09-10      Laugh Meter: [0.00]

This one finey day, ada dua orang berbangsa iban yang namanya si-bintang *sal masa mamanya betiankn ia, bapanya selalu angan-angankn jadi the first iban yang mendarat di bintang** manith tu..yang sorang lagi namanya si dua.sal nya bapanya sanang kan di buat dalam ic anaknya nanti DUA ANAK TIGA..inda banyak kan di ingatkn.astee..durang dua ani masih lagi single mingle jingle n durang tinggal di pelusuk kampung ujung-ujung negara Brunei Darussalam.. atu jauh bana mun bis nini ku hjh pasang pun nda tau di mana..astee.

back to the story,around 8 AM mengikut jam dunia hari sabtu,datang tah si bintang ani ke rumah si dua dengan metukanya baru warna kuning taie yang ala-ala dalam cerita F&F2 tapi downgrade banyak..kes ia ni kan show off,al-maklum matuka baru kali aa.astee..so apa lagi, di miss calling nya tah mobail si dua kira signal yang ia atu ada datang ke rumah si dua(trend karang ani main misskol-misskol,apath tu..astee). Si dua yang masa atu bezy meliat bebehnya belakun dalam cerita GOD MUST BE CRAZY atu apa lagi tekinjat baruk tah ya sal mobailnya bebunyi.

DUA: "C****a punyak Bintang, ako mao sanang pun payah,namutai" (slang iban)

So turun tah c dua ani dari rumahnya and once again tekajut ambuk tah ya lagi meliat si bintang membawa metuka atu.

DUA: "wah!!! tekajut my heart..asteee"

Si bintang apa lagi kambang kucup tah idung nya macam bis bapa tido mun kengalihan bakas jogging di tasek lama..manith tu..

DUA: "manak kamo dapat ini vroom vroom?"

BINTANG: "ako manang atu numbu ikung"

DUA: "wah,ako mao itut jalan-jalan ey"

BINTANG: "wait are u waiting for?go hit it..asteee.."

DUA: "asteee..blabihnya aa"


Contributed by: cali cali brunei
  Rate this joke

Title: aji-aji yang betaie lalat    Date: 2009-09-10      Laugh Meter: [0.00]

Hospitar RIPAS, Disuatu pagi hari anam ada sorang aji-aji yang betaie lalat idup di pipi ke hospitar lapasnya mengupi di Jingchew sama geng nya main gasing sal masalah yang baru saja menimpa dirinya kemarin behari lapasnya betindik diidung macam karbau kan mengikut stail cucunya yang baru balik dari London. Astee..

Aji-Aji : Doktor, me ada masalah paling basar dalam dunia to the kwong kwong kweng wah, Me slalu lupa apa yang me cakapkan arah geng-geng me, bulih u tulung me? nanti me blanja you ruti kuning... amacam?

Doktor : Tunggu dulu kaji, bila kita start realize yang kita ada masalah ani kan kaji?

Aji-Aji : Masalah apa eh? Manith you ani...

Doktor : *kanyat-kanyat dalam ati*

Contributed by: cali cali brunei
  Rate this joke

Title: Supian Salat    Date: 2009-09-10      Laugh Meter: [0.00]

Basement Parking Betingkat, BSB, Sorang anak muda known as Supian Salat(bukan nama sebenar) tekuai-kuai mencuci mata mengindon arah basement parking betingkat sorang diri sal nada kan dibuatnya dirumah lapasnya mambangkit asam tadi pagi.

Kuai punya kuai, kejumpahan ia ada orang tua-tua mengail duduk-duduk sebalah bardih yang berisi aying, iatah becakap tia sipian ani dalam ati, "ih kesian jua lahabau ani ah, baik pulang me bawa ia minum ais kacang arah belakang panggung ni"

Supian : Assalamulaikum Kaji, bahapa kita tu eh??

Kaji : Apa usulnya kan?? ni mebgail ikan paus jua ku kali ni ah, kenapa lai?

Supian : Ouh burung, bah kalau cematu, baik tah ikut me minum ais kacang arah belakang panggung ani kaji, amacam??

Kaji : *angguk-angguk*

Skali bisdia dua orang ani pun belinggang-linggang macam kangkung ketampat minum ais kacang atu and duduk arah calah-calah dinding.

Supian : So kaji, brapa ikung ikan tah udah kita kail atu kaji?? Asteee...

Kaji : Anu lai, temasuk kau ani, yang ke lapan tah ni...

Supian : !@#$%^&*() *kweng kweng kweng*

Contributed by: cali cali brunei
  Rate this joke

Title: Supian Salat    Date: 2009-09-10      Laugh Meter: [0.00]

Basement Parking Betingkat, BSB, Sorang anak muda known as Supian Salat(bukan nama sebenar) tekuai-kuai mencuci mata mengindon arah basement parking betingkat sorang diri sal nada kan dibuatnya dirumah lapasnya mambangkit asam tadi pagi.

Kuai punya kuai, kejumpahan ia ada orang tua-tua mengail duduk-duduk sebalah bardih yang berisi aying, iatah becakap tia sipian ani dalam ati, "ih kesian jua lahabau ani ah, baik pulang me bawa ia minum ais kacang arah belakang panggung ni"

Supian : Assalamulaikum Kaji, bahapa kita tu eh??

Kaji : Apa usulnya kan?? ni mebgail ikan paus jua ku kali ni ah, kenapa lai?

Supian : Ouh burung, bah kalau cematu, baik tah ikut me minum ais kacang arah belakang panggung ani kaji, amacam??

Kaji : *angguk-angguk*

Skali bisdia dua orang ani pun belinggang-linggang macam kangkung ketampat minum ais kacang atu and duduk arah calah-calah dinding.

Supian : So kaji, brapa ikung ikan tah udah kita kail atu kaji?? Asteee...

Kaji : Anu lai, temasuk kau ani, yang ke lapan tah ni...

Supian : !@#$%^&*() *kweng kweng kweng*

Contributed by: cali cali brunei
  Rate this joke

Title: Kg Batu Bebungkus (subalah Kg Lupak Luas)    Date: 2009-09-10      Laugh Meter: [0.00]

Cerita ini hanya lah eksen semata-mata,tidak ada besangkut-paut dengan yang mati,walaupun ada kena-mengena dengan yang masih idup..

Kg Batu Bebungkus (subalah Kg Lupak Luas),ada this guy nama glamour nya Sunati, coz ia ane andang famous dengan muka nya yang macho ala kacukan itik surati yang baru kana jual di ebay.Maniss~ Pendek cerita,ia ane inda lagi lama kan mengambil exam lesen.So on a particular day (cincau-cincau ari jumat lah),time ia sama geng-gengnya melepak sampai kulit batis tekulabak,ada tia idea nya atu labui-labui dalam kepalanya time kawannya sibuk-sibuk mengira kulit batis siapa yang paling banyak.Adeyhh~~

Dengan idungnya yang labu macam ikan buntal kapar-kapar kana jamur, si Sunati ane dengan 98% dikit lagi full percent tarus di kacangnya kawan-kawannya ane,yang ia ane buleh sudah dipanggil Jason Statham melayu.Kawan-kawannya ane apa lagi,tekajut hantap bah,sedikit lagi kan berubah jadi baruk di muzium.So,dorang ane pun dengan hati terbuka mencabar si Sunati ane driving subaru manual yang bewarna merah ..

Skali si Sunati pun dengan pacik nya meluru masuk ke kerita yang inda lagi tantu usulnya atu.Memasang safety belt,mengadjust seat,turunkn handbrake,takan clutch,abis dah di buatnya within secs,lambat lagi urang menguap.Without wasting time,di lapaskannya tia clutch pelahan-lahan macam melapaskan kantut panas yang padih bunyinya sambil di takannya minyak.Pemaniss eyh~Malangnya,kerita atu sedikit pun alum begarak kedapan,so inda puas atinya takutnya kawannya mengucapkan,di takannya berabiss minyak atu sampai mua nya ane macam urang kusut kana kacau time mengajan.Astaa~Tapi masih jua alum begarak.Walaupun paluh yang betitikan macam aing paip yang inda kancang kana tutup,masih jua ia ane alum give-up arah kawannya.

Batah-batah dorang memeratikan si Sunati ane tekapai-kapai macam itik surati kana taruh dalam kutak Fedex ,one of his friends ane ilang tia pedomannya (sambil merungut dalam ati,’ane mencabar kewibawaan ku ne eh’),so ia pun memblast dengan aing liur beperancitan kurang labih macam water sprinkler:

‘Eh yo,ane sampai tengkurak kami menunggu ne eh, munnya injin pun alum ko start!’



Contributed by: cali cali brunei
  Rate this joke

Title: Kg Barangan 1985    Date: 2009-09-10      Laugh Meter: [0.00]

Kg Barangan 1985, Hari ani dalam sejarah, kununnya dulu ada saudagar tuha berbangsa cina yang beumur kurang-kurang 80 taun kawin sama hotchix yang beumur 20an imbas-imbas Maria Ozawa yakni my bebeh and masa atu jadi buah mulut orang-orang dikadai kupi maupun dirumah urut. Astee..

And selapas setahun bisdia kawin, bisdia kehospital sal bininya atu kan beranak while si tua bangkak atu menunggu diluar and after a while ada chia nurse keluar sanyum libar panuh mesra.

Nurse : Ani very the menakjubkan ni yow, tahniah ih you have baby boy but how do you do it with your age, i like toh?? hehe..

Apek : *kidum-kidum macam ucing* Sinang saja, lu musti buat lu punya motor jalan and talus jalan laaaaa...

The following year, couple atu hospitar yang sama again sal bininya atu kan beranak untuk anak yang kedua and the nurse yang sama kan mengeluari lagi kan mencongratulate that old guy.

Nurse : Tuan, you ani lain dari yang lain ih, tahniah, apa rahsia you kan? ani kan umur lapok udah macam udang karing.

Apek : Pikala sinang waaa.. musti buat itu motor jalan and talus jalan waaaaa... tala masalah punya...

Setahun kemudian, couple atu kesana lagi, bininya kan beranak lagi untuk kali ketiga, The same nurse mengeluari lagi that old guy kan mambagi ucapan tahniah..

Nurse : Wuff!! Wuff!! you ani banar tah lain dari yang lain, apakan rahsianya??

Apek : Ih, plasan wa ah, wa sudah balitau lu balik-balik wah, lu tala dangal kah? Lu musti buat itu motor jalan wa and talus jalan.. aamanithhh

Nurse : *sanyum kambing* Well, me rasa ah, it's time for you to change the filter oil..

Apek : Ai napa pulang moi??

Nurse : Kali ani lu punya anak hitam waaaa... satu dunia tala bulih jawap!!!

Apek : *bagagar hospital* !@#$%^&*()



Contributed by: cali cali brunei
  Rate this joke

Title: imbas-imbas Paris Hilton    Date: 2009-09-10      Laugh Meter: [0.00]

Kg Weewee River(bukan kampung sibanar), Ada sorang laki-laki kerumah kawannya and menakan ding dong bell and dekeluari ulih bini kawannya yang imbas-imbas Paris Hilton yakni taste-taste me. Astee..

Juragan : "Leng, ada si Amir dirumah?"

Bini kawannya : "Nada, ia kadai ampir ani mambali panyapu lidi"

Juragan : "Well, do you mind if me nunggu ia disini saja?"

Bini Kawannya : "Astagah, masuk tah kedalam dih.."

Skali bisdia pun duduk arah bilik tamu sambil meliat E-News arah Astro tapi si Juragan mengambil kesempatan dalam kesempitan menyukat-nyukat bini kawannya ani dalam diam inda ketara.

Juragan : "Leng, jangan you marah ah, you know what? you tedapat sepasang buah mangga yang sangat menakjubkan and if inda jadi masalah arah you, i'd give you $100 kalau you meliatkan me sebiji for 15 seconds. Amacam?"

Bini kawannya ani pun bepikir sesaat dua saat and figures what the hill? $100? 15 saat? meliatkan mangga setampik jua ganya. Why worry? Ia pun membuka baju tidur butterflynya and meliatkan stampik. *Manith...!! Manithh!!*

15 Saat berlalu, si Juragan inda bekarap mata dari awal inda mau rugi, tarus mengampai duit $100 atas mija and besukur dalam hati. *surkariwala!! surkariwala!*

Juragan : "Leng, You're BEAUTIFUL!!! Thats For Sure by James Blunt!! hehehe its even mengalahkan mangga pilipin amah me yang baru me balikkan hari atu sal merramboo amas me, why not you liatkan me yang stampik lagi, me mambagi you another $100 for 15 seconds. amacam??" *main kirai*

Tanpa belengah lagi, bini kawannya ani pun mambuka bajunya atu lagi and mengiklankan mangganya for 15 seconds arah si Juragan yang lilih-lilih aying liurnya ke batis.

Juragan : "Nah ambil ni lagi $100 lagi, bah leng me balik dulu lah, malas me batah-batah disini ani, inda manith dipandang mata.. bah me chow lu kay.. byeeee... daaaaa... hohohohoho"

A while later, si Amir pun balik rumah and bininya pun becakap arahnya..

Bini Kawannya : "Sayang, kawan you yang gundul atu tadi ada kemari wah..."

Amir : "Eh awu, hmm.. well, ada ia meninggalkan duit $200, ia bagas beutang arah me tu minggu lapas mambayar bill telipunnya"

Bini Kawannya : "Grung Grung Grak Grung Grung Tu eh"


Contributed by: cali cali brunei
  Rate this joke

Title: cerita-cerita pasal anak jantan masing-masing    Date: 2009-09-10      Laugh Meter: [5.00]


Sutera Habour Golf & Country Club, Kota Kinabalu, Sabah, One sunny morning ada 4 orang laki-laki pincin main golf dsana. Masa time break merehatkan punggung, yang sorang ani kejamban melapas bom and yang tiga orang lagi duduk bragging cerita-cerita pasal anak jantan masing-masing.

First Guy : Anak me yang dulu jadi tukang kayu atu masa ani jadi taukeh menguntrik rumah and building basar-basar. He's so successfull in fact, baru-baru ani dibaginya good friendnya sebuah rumah banglow beswimmingpool. balaku?

Second Guy : Adih.. anak me pun apa kurangnya, dulu ia start kraja jadi salesman junior jua saja, tapi masa ani ia owns a multi-line dealership, saksis banar anak me atu, in fact, baru-baru ani kawannya dibalikannya kreta 2 buah, sebuah jeep, sebuah kreta sport... jangan main-main yow!!

Third Guy : Well, anak me masa ani guyang kaki udah simanis ah, atu kan lagi damit main taie ganya taunya. Baru jua dua tiga taun ani ia jadi broker stock market, masa ani ia jadi jutawan kali ah, in fact, baru-baru ani kawannya dibaginya usin 5 juta paun. Paun yow, mana main ringgit... Asteee..

Inda batah atu ada chia keluar the fourth guy ani melap-lap tangannya yang damal bagas melapas bom dijamban atu.

One of them : Bui, tadi kami cerita-cerita pasal kehebatan and saksis anak kami masing-masing, bah yow its your turn.. you lagi cerita pasal anak jantan you atu, amacam?

Fourth Guy : To tell you guys the truth, inda me brapa bangga lah how my son turned out. Tapi syukur tah me apa yang ada. Anikan masuk 15 tahun udah ia jadi hairdresser and i've just discovered ia ani inda suka bini-bini. Mana ia mau me kan mengawinkan ia sama anak jiran me atu. However, on the bright side, he must be good at apa yang dibuatnya salnya kan... hari atu masa ia birthday, tiga-tiga buiprennya mambagi ia hadiah special, yang sorang mambagi rumah banglow, yang sorang mambagi kreta dua buah and yang sorang atu lagi mambagi usin bejuta. Sanang Linang idupnya masa ani!!

The Rest : !@#$%^&*(() *karap-karap idung*

Contributed by: cali cali brunei
  Rate this joke

Title: Tom Kurus    Date: 2009-09-10      Laugh Meter: [0.00]

Eye-Eye Village(bukan kampung sebenar), Disuatu malam yang indah, sorang laki-laki imbas-imbas Tom Kurus shopping di supasave kan mambali sardin cap ayam untuk makan malam. And inda semana-mana ada, ada bini-bini hot melambai-lambai kedia macam orang manggil tambang di Kampung Ayer.

"Hello" nya chix atu arahnya tapi inda ia ingat dari mana ia kanal that lovely chix, iatah ditanyanyalah dangan senyuman yang penuh kasih sayang. Astee..

Si-Kurus : Do you know me?

Chix : I think you're the father of my kids!!

Cheng! Cheng! Cheng! Now, pikiran si kawan travel back to zaman masanya alum lagi kawin sama bininya daulu kala, and iatah ganya masanya ia curang arah bininya. Manithh..

Si-Kurus : You ani stripper from bachelor party me dulu ani kah? Hehe yang kitani bakeroyok atas mija snuker and geng-geng me menyaksikan kehebatan me macam beruang kutub alum makan seminggu ah?? Hehe.. You kan? You kan? You kan?

The chix meliat mata that guy macam pilim hindustan part akhir-akhir..

Chix : Nope.. me ani cikgu anak you lah manith!!

Si-Kurus : Aiiiyoyo.... *zupp zupp zupp menhilang*

Contributed by: cali cali brunei
  Rate this joke

Title: mat jun the bomba    Date: 2009-09-10      Laugh Meter: [4.00]

Kisah ani banar-banar terjadi (tapi iksin me) di Sebuah balai bomba somewhere in Brunei Muara. Keadaan okay-okay saja until Inda semana-mana bebunyi chia telipun tarus-tarus ngam-ngam pukul 5 patang and dijawap olih one of the fireman yang muanya macam pelakun mustika silam known as Mat Jun(bukan nama tulin). Astee....

Kring Kring!! Kring Kring!!! Kring Kring!! Kring Kring!!!

Mat Jun the bomba : Assalamulaikum balai bomba, Happy Ramadhan, bulih me tulung? :)

Bu Ajah : Angusssssssss!!! Angusssssss!!!! Angussssss!!! Tulungggg!!! (panic)

Mat Jun : Rilik buajah.. rilik yoww... bawa beria.. dari mana kita menelipun ani?? minta alamat kita!! jangan panic macam titanic..

Bu Ajah : Angusssssssss wang!!! Angussssss.... angusssssss.. angussss... tulung ku wangggggg!!!! Angussssss.... (macam orang kerasukan baruk)

Mat Jun : Bagitau me dulu, dimana angus atu? kampung mana? rumah siapa?dapat jua kami kesana.. okeh??

Bu Ajah : Angusssss... Angussss.. Lauk guring kami angusssss tu didapur ku ah!!! Overcooknya orang putih!! hohohohoho... satu kosong!!! hohoho... Angusss!!! (tutup telipun)


Mat Jun : Manithhh.... *ada kang ku gulung bulu idung nya ani*

Contributed by: cali cali brunei
  Rate this joke

Title: Bukan tv rosak maaaa!!!!    Date: 2009-09-10      Laugh Meter: [0.00]

Suatu petang kira-kira kul 6 petang.Tusin berjalan ke kedai TV kan membeli Tv baru. Setelah sampai di rumah, hari sudah malam. Tusin pun nda sabar membuka kotak besar yang berisi sebuah peti TV di dalamnya.
Dia lalu memasang wayar-wayar tv dan meng on tv tersebut. Namun...beberapa kali mencuba..keadaan tv tetap nada respon. On pun nda. Setelah hampir sejam..Tusin mula meruap darahnya naik kekepala...lalu... ((POKK!! )) ((PEKK!)) Tv yang nda bedusa atu ditabung-tabungnya...digandang-gandangnya. "Kan mati kali eh...tv baru saja namanya...tapi...palui paluian..!!",marah c Tusin. "Eiihh...banci banarku eh...!",tambahnya lagi. Tusin berehat sekajap untuk meredakan marahnya. Beberapa minit kemudian... "Eh..baik pulang ku telipun cina tv atu...mana tau rosak..dapat jua digantinya...",batin Tusin dalam hati. Ketika atu...c Tusin bepaluh paluh udah sekujur badannya. Nda lagi bebaju..kepanasan. Tit! Tit! Tit! Tusin mendail no telefon. "Eloh! Atu Amengkah? Ah..Meng..!
Apa ni tv ko jual arahku ani! Membarikan mengumbankan..! Nda baik bah! Nda mau on..!Kukunik lurus udah wayarnya...lakat lagi kanlabur usulnya!! Camanani Meng..!!?",kata Tusin dgn marah.

Ameng,"Tosin aaa..apa pasat? Tv tilak bole on ka? Tilak usah malah-malah Tosin..ok ok...ini macam..lu simpan itu tv atas meja..lipas itu...lu pasang lia punya wire".

Tusin mengaga tvnya dan mencek,"Udah!".

Ameng,"Ok...lu cuba tikan itu ada satu butang dekat itu tv bawah..itu besar punya..".

Tusin mengaga tvnya algi sekali dan menekan butang yang besar di bahagian bawahnya beberapa kali..tapi tetap blank..lalu...PANG!!!! Ditabungnya. Tusin,"Apa..! Lakat lagi ah...!!!".

Ameng,"Aiyaaa...Lu pigi tingok lia punya wire satu kali lagi...lu ikut itu wire and lu tingok itu plug sulah masuk ka?".

Tusin memigang wayar tv lalu mengikut sampai ke tempat plug. Tusin,"Sudah jua...!".

Ameng,"Aiyaaaa..apa pasat tilak boleh on?".

Tusin,"Ntah eh..! Aku pun mana ku tau...angat lagi badan nda be ekon...!".

Ameng merasa heran dgn cakap Tusin lalu bertanya,"Aiyyaaa...apa pasat tilak pasang ekon?".
Tusin,"Woiii Meng...sini blackout bah..!". Diam seketika buat beberapa minit. kemudian ada suara dalam telefon,"Tosin...Tosin...saya sulah tau apa pasat...".
Tusin,"Ahh..macamana?".
Ameng,"Ini macam ...lu kasi itu tv masuk kotak...lipas itu lu bawa sini kasi balik".
Tusin,"Wahhh! Teruk banarkah rosaknya?".

Ameng,"Aaaaa...bukan..bukan itu macam...saya mau ketuk lu punya kepala...itu tv tilak losak maaaaaa....lu punya kepala sulah losak maaaaaa...ala wire bilum sambung!!!". Lalu telefon terus Tutttt!!! Tutttt!!!! Tuttt!!!!


Contributed by: W@rrioR
  Rate this joke



Back to BruclassMain Page

Recharge Easicard

Easicard FAQ


© Copyright 2009 Bruclass.com. All rights reserved.
Software by: Dalplus Technologies, [sales@dalplus.com].