Bruclass Homepage... Job Vacancies/Wanted... Miscellaneous Items for Sale... Vehicle Classified Ads Auction... Properties for Sale/Rent... Bruclass
Interest Groups
Brunei Best Auction Site

Brunei Best Fishing Store..click here.
Go to
Interest Group
Main Page
Disclaimer: Bruclass.com or any of its associated companies would not be held responsible for the contents of this site. The contents are submitted "live" by users and therefore would not permit proper editing. bruclass.com reserve the rights to edit or remove ads.


INTEREST GROUP MESSAGE BOARD

Golf
New Topic
Submit Message Here

Go back to main page of
Golf
Title: Pantai Mentiri Golf Club Date: 2009-03-26 GMT: 16:06:17
To: complainer
kalau kau ngucap kami budoh kau lagi boduhhhh..
From: lima ringgau
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Golf Club Date: 2008-08-04 GMT: 06:22:44
To: Pemain RBA Sejati
wahai manusia yang selalu peduli tepi kain org lain sedamg tah membuat hal2 yang membuang masa lebeh baik baca tasbih, betaubat ndada feadah nya mengata org, liat diri sendiri duu baru menyingkap kesalahan org lain, kenapa nda kau bekeraja kah cubat memasokan comment yang membena yang lebeh baik tetapi liat diri sendiri dulu baru jadi pemain sejati. Taubat tah wahai manusia betopingkan iblis,
From: korban fitnah
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Golf Club Date: 2008-08-04 GMT: 06:22:39
To: Pemain RBA Sejati
wahai manusia yang selalu peduli tepi kain org lain sedamg tah membuat hal2 yang membuang masa lebeh baik baca tasbih, betaubat ndada feadah nya mengata org, liat diri sendiri duu baru menyingkap kesalahan org lain, kenapa nda kau bekeraja kah cubat memasokan comment yang membena yang lebeh baik tetapi liat diri sendiri dulu baru jadi pemain sejati. Taubat tah wahai manusia betopingkan iblis,
From: korban fitnah
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Golf Club Date: 2008-08-03 GMT: 08:00:36
To: complainer
Cuma pasal kau inda juju wang polis patut cari kau. Astro ani kang kami lehat bana mainan mu hatu wang. Lapur tah.
From: Pemain RBA Sejati
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Golf Club Date: 2008-07-31 GMT: 11:51:23
To: Pemain harapan hsbc
tahu kami udah ciapa kamu yang membuat comment dlam blueclass ani dari kata2 mu atu sudah kami kenal ejaan pun eak betul, tengki banar tah kamu ani, jgn kau buat lagi sudah kami report polis, n dst supaya trace kau, ndada keraja-kah.- bodoh
From: complainer
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Golf Club Date: 2008-07-31 GMT: 11:51:16
To: Pemain harapan hsbc
tahu kami udah ciapa kamu yang membuat comment dlam blueclass ani dari kata2 mu atu sudah kami kenal ejaan pun eak betul, tengki banar tah kamu ani, jgn kau buat lagi sudah kami report polis, n dst supaya trace kau, ndada keraja-kah.- bodoh
From: complainer
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Golf Club Date: 2008-07-31 GMT: 11:16:24
To: hy y
Banar tah kita ani pendusta. Panggil orang bodoh lagi. Macam lah kamu itu baik sangat. Kamu jangan sangka kamu saja yang pandai, orang lain bodoh. Kalau kamu pemain betul, mengakun lah. Balum orang kan takutkan kamu itu. Gangsta kunun. Awang , gangsta ani tah yang buat pekara yang inda hada luus tu. Inda hada dangki ni wang. Marker mu hatu pun inda beluus tu.
From: Pemain harapan hsbc
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Golf Club Date: 2008-07-31 GMT: 02:00:27
To: Pemain harapan hsbc
yang sebenar nya org yg buat comment ani dengki n ndada kerja atau stress kali,kalau u tau kenapa u nda complaint awal2 ada kali markersign ah, sudah tah membuat fitnag ani hukum nya munfik, if u genglement come forward bodoh, dari hj y.
From: hy y
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Golf Club Date: 2008-07-30 GMT: 14:27:41
To: Yusuf Latif
Lubang berapa kita dapat bola paling dekat dari pin masa perlawan HSBC minggu lapas? Bukan pukulan ke tiga kah tu. Kami nampak bula kita masuk ke ayer jua. Macam mana dapat hadiah atu? Nada gentle main kita atu eh. Ia tah ni committe dari pantai atu. Inda habis habis penipu . Macam orang lain kan manang?
From: Pemain harapan hsbc
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Golf Club Date: 2008-07-28 GMT: 04:41:04
To: Seruji Setia
Kau inda manang, nasib indah baik. Cuba lagi. Good try. Tapi alhamdulilah,yang puas hati, kau kalah. Inda dapat kan kambang kambang lagi. SADAR. You are not the best . You are still nothing. Tunggu kau pencen lagi. Angar lakat kah nanti macam sekarang.
From: imig. x
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Golf Club Date: 2008-07-27 GMT: 12:52:12
To: S.Setia
Ayo, kalah dari budak budak kah.
From: J.amator
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Golf Club Date: 2008-07-24 GMT: 14:32:51
To: D Malai
Dulu sama sekarang lain sudah di Pantai. Kalau main , mana ada contract bekerja. Bising bah. Sekarang ani sentiasa saja contractor berkurik sini kurik sana. Sudah di tanya, rupanya you punya machine tu. Inda paidah. Berapa tah member bayar sejam untuk you ani.
From: Ahli PMGC
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Golf Club Date: 2008-07-14 GMT: 13:09:14
To: seruji Setia
Kan betanya, kenapa kamu takut kat jadi pro dari pada amator. Kan kamu jenis yang suka naik panggat sedangkan orang lain ladi layak mengambil kedudukan kamu di pejabat itu. Kenapa golf kamu tidak mau ?
From: J.amator
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Golf Club Date: 2008-07-09 GMT: 09:21:22
To: Pg Yusof
Wah,wah,wah Pg. If you are like this on our members funds, I wonder what did you do with the football asst. funds.
From: Madu dua
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Golf Club Date: 2008-05-25 GMT: 13:51:53
To: Senior Players
I agree totally 100%.It is PMGC not DMGC yet!I hear the maintenance guy Mahmud sue PMGC lah.Now Hashim TNC take over!Last time TNC sue PMGC.Dato Malai i sumpah you and all your comite femily may you die awal2.

angry golf
From:
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Golf Club Date: 2008-05-17 GMT: 04:18:47
To: Haji Majid
Haji, you should come and join us in Pantai to play golf. Malai is an illegal man, he and his team are conmen lah. Till today there is no court order saying you are band from panati bah. Malai and his comitte is not above law man. Come and join us. We as member welcome you still.
From: Senior Players
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Golf Club Date: 2008-04-05 GMT: 19:24:09
To: Chairman macam si tai
Kurik sana kurik sini. Saudara bukan member ,jadikan comite. Orang balum bayar utang,jadi comite.Yang kerja inda di bayar gaji. Duit pakai sesuka hati. APA COMITE INI. Malai, kau tah manusia yang inda sadar diri. Yahub yang bermotive tinggi. Chairman sama V Chairman tetap otak gila babi. menipu,mengasut orang disana sini.Inilah pendapat kami dari ahli ahli. Apa macam Sup..... ok kah pantun ini.
From: ahhahali PMGC
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Golf Club Date: 2008-03-07 GMT: 04:31:19
To: all PMGC members
Dear all who complain

I say serve you right all you idiot!You put him there.You put a well known and notorious there he is going to bite you in the ass!

Why so many contract to his close associates?more contract more kickback.PMGC is finished the moment you put a snake up there!Regret?I say serve you right when mike wanted him out none of you supported him.You stood by doing nothing-they say when good man do nothing evil flourished!PMGC will not go past 2008 because the money is all gone!idiots.Too late now to cry over spilt milk!

Now you pay to walk to play golf.Soon you cant even you pay!Because you will play golf with the lalang!Why?Coz no money to pay for the maintenance and it cost $35,000.00 per month!So enjoy it while you can coz it will not last!I have no sympathy for you idiots!




From: Armchair Critic
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Golf Club Date: 2008-02-25 GMT: 06:03:43
To:
I think DM is doing his old habits from the days he was in the government which made him demoted and doing things base on grabbing oppertunity for is own interest. Now is the funds from PMGC. Knowing if other members are part of the comite may disagree to his intensions. He would rather appoint his own relative to be part of the comite in order to prove to the others what ever he does things and is agreed by the comite .But who are they ! apointed by him!

mind you, why did some members in the comite resigned from comite when it was the members who apointed them to do their part for the members as comite during the AGM.They should write to the members reason to the resignition. We elected them. They must tell us why they resign !

No one elected yaakub,alias,yusof,yahya and the others ! why would they be apointed by DM ? Thats not right at all.

DM ,stop the bull that you are trying to create which you may assume members have the fear for you, you may think melayu takut, lemah,inda berani bertindak.You have no respect for anyone boy. You dont deserve to be respected at all.As a member I am not afaird of you at all and so are the others. You may assume you are powerful with this new illegal comite. I think you all should be worried of what type of members that you are fooling around with. You really think the members are stupid. You are definatly wrong. Well thats what i can coment about the claimed "illeagl comite".
From:
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Golf Club Date: 2008-02-24 GMT: 12:39:28
To: HAJI Y
whats your point of view with this new illegal committe that malai apionted ?
From: sol
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Golf Club Date: 2008-02-22 GMT: 03:23:18
To: Every golfers in Brunei and In
Pantai Mentiri Golf Club has no longer a Pantai Mentiri Golf Committe. Its now manage by a group of family related and friends. Today its none as the 'CMT' ,CON Management Team how are basically conning members of PMGC. Let us pray to the lord to protect us from being con by them. Amin
From: sons of lord
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Golf Club Date: 2008-02-18 GMT: 08:02:13
To: johny pau
so how did it go with the Financial AGM.
From:
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Golf Club Date: 2008-02-12 GMT: 17:35:01
To: johny pau
SAYA PUN MACAM DI TIPU DENGAN PENGURUSI . AKU MENYUKUNG IA ANI SUPAYA BOLEH BEZAKAN PENGURUSI YANG DULU INDA BELURUS. TANTU PULANG COMITE YANG DULU . BALANJA DIUT KALAU PATUT. ANI, YANG INDA PERLU DI BUAT JUA. MACAM NADA PERATURAN LAGI. MENGAKU KU, AKU MEMUJI D.M. DARI DULU. ANI PULANG YANG KU DAPAT SEBALIKNYA.
From: HAMBA ALLAH
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Golf Club Date: 2008-02-11 GMT: 15:48:37
To: yang benar
excuse me my friend.y complain. you all were the one who choose him to be the chairman. now you all not happy. so why choose him in the first place. now complain but not take action. you all penakut lah. bikin malu saja. pilih dia, sekarang dia kepala angin, pun takut mau take action.
From: johny pau
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Golf Club Date: 2008-02-02 GMT: 01:44:00
To: dato. Malai Ali
I am wondering,you are organized to develop PMGC as you like right ! what is stopping you and your partner dato Yaakub for organizing the Financial AGM which been a compulsory practice for years. Kami semua akan bagi tempu sampai ujung minggu ani. Kalau nada, amil perhatian kepada semua ahli ahli PMGC, jangan takut, siapa rasa yang comite ani inda berlurus, lapur ke polis. Ada unit nya yang boleh buat siasatan tentang pekara ani. Marilah kami ramai ramai meluruskan dan ambil tindakan secara betul daripada membiarkan pekara ini berjangkit. Nada kan di takutkan. Undang undang ada.
From: yang benar
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Golf Club Date: 2008-01-25 GMT: 07:57:00
To: Orang orang yang berkenaan
BILA FINANCIAL AGM ANI. KALAU NADA DALAM SEMINGGU ANI. SEMUA AHLI COMITEE AKAN DI LAPUR KEPADA PEHAK POLIS TUDUHAN MENYELEWENG PERATURAN PERATURAN PMGC .
From: HAJI Y
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Golf Club Date: 2008-01-22 GMT: 10:04:20
To: Voter
Tuan Voter, sabar tah dulu. I dangar sebilangan ahli commite sudah meletak jawatan. Atu pun patut di siasat, jangan yang berhenti kan melarikan diri dari perbuatan yang tak betul.
From: ahli club
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Golf Club Date: 2008-01-22 GMT: 00:37:25
To: accounts
You are correct. When can we read the financials of the club?
From: Voter
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Golf Club Date: 2008-01-20 GMT: 14:30:56
To: Voter
Before that mr voter, why dont we ask when is the financial AGM ? I think that should come first base on the constitution. By right is should be ready by this week for all of us to view kan ?
From: accounts
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Golf Club Date: 2008-01-18 GMT: 00:33:55
To: members of member
When is the next AGM? I want to vote some people out!
From: Voter
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Golf Club Date: 2008-01-02 GMT: 15:17:52
To: Mr Bakal Pemain
Can you explain why your chairman look down and scold the staff of pantai that if none of the workers follow what he say, no one will be the salary ? How low of a human can he be !
From: members of member
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Golf Club Date: 2007-12-28 GMT: 11:33:17
To: Bakal pemain
apa masaalah mu, kau main,nada jua siapa melarang. Asal kau beduit. Kalau nada, jangan cakap. Saya mau menggatakan pendapat saya tentang golf club. aku punya suka.Bukan malai punya PMGC kan melarang ahli. fahamkan tu dulu.tunggu biskita.saya usahakan supaya semua tau siapa "bakal pemain " ani. kan 2008 wang. bukan zaman mu lagi kan gagarkan siapa siapa.
From:
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Golf Club Date: 2007-12-27 GMT: 11:35:31
To: wang penasihat
kalau pun urang tau kenapakan, inda jua kan takut. siapa kau kan urang kau takuti . yang kau inda mau urang bercommen pasal pantai ani kenapa ? Sukati siapa pun kan berkata kata, asal banar . bukan membahayakan keamanan negara. Munkin mengangu keamanan kamu kali. peduliapa kan menjaga perasaan mu. biar semua tau bah. Kau bisai bisai, jangan kau kami dapatan. Kan mengatur. Takut tah kunun kau kan bari amaran. Sudahlah. Kau memang pengecut.
From:
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Golf Club Date: 2007-12-24 GMT: 23:55:06
To: Bakal pemain
wang pemain..adang tah buat comen ani lambat luan ketahuan jua siapa biskita ani...k
From:
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Golf Club Date: 2007-12-23 GMT: 11:58:40
To: Organiser
Hujan lakat ni. Macam mana kan main PMGC Open. Siapa tournament director kali ani ?
From: Bakal pemain
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Golf Club Date: 2007-12-20 GMT: 03:32:04
To: Chairman
Jangan habis usin kelab, ampit ampiti untuk membayar dukun supaya siok main golf untuk pantai open ah. mau jua main pakai buggy.
From:
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Golf Club Date: 2007-12-10 GMT: 12:48:23
To:
kenapa nada gosip lagi.
From:
  Reply to this Message!

Title: Why not.. Date: 2007-11-23 GMT: 08:11:45
To: MEMBER
to member..please stop all the comment sooner or later we will know who you are? if you feel smart enough what is your suggestion to improve PMGC? do adv..dont angry ma....
From:
  Reply to this Message!

Title: Why not.. Date: 2007-11-17 GMT: 15:38:08
To: undertaker
Would you think so. Pro's have time for this stupid activity ma ! Aiyo ,you undertaker macam ada jealous kah sama orang lain. stay focus ma ! Cakap pasal PMGC, bukan capat pasal pro bah.
From: MEMBER
  Reply to this Message!

Title: Why not.. Date: 2007-11-17 GMT: 02:53:36
To: PMGC members..
Why not just have coup de'tat kat PMGC bah? Klu semua member inda puas hati semuanya? Dan cari saja org yang boleh bawa perubahan bah! Suruh aja si first Brunei Professional jadi chairman aja bah!
From: undertaker
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Committee-tahi palat Date: 2007-11-15 GMT: 09:58:53
To: CHAIRMAN & BUSINESS Associate
Good luck for the PMGC Tournement. Lets see whats the difference that you made beside doing a tournement with buggies when there nothing great on the course. Do you know how much local caddies who always serve the regular players are not going to get any extra money just because you and your partners want to make the money for yourselves !
This is worst then the previous committes all this while.
If any players who are going to use the buggies on this open, you all might as well not participate. Go to RBA or Jerudong, let the real golfers walk !
Any one lazy to walk, go to labuan with the money and ride on a woman there !
This comment is base on players how are particular about spending money.

ie. Seruji..... you win 3 days gross ,you take all right !
If other players win gross for 3 days, only take one day price right !
clap..clap..clap...... seruji kan.




From: Crazy Golf
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Committee-tahi palat Date: 2007-10-21 GMT: 11:03:29
To: Mr AMBA
I personely think you are a one sided person. Every golf know the golf course is still the same, the only changes that has happen for the the 2000 was the green was rebuild and yet it was neglected. This was because a claimed JKR officer who was part of the commite and a businesman also a comite said all the nessesary rutine work dont need maintained.
Besides that, the golf course had always been the same.
I think you should talk facts than pleasing someones position there.
If you do that, then I would respect you
From:
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Committee-tahi palat Date: 2007-10-21 GMT: 05:52:19
To:
for amba no comen its up to them that their problem and their own money..refer to PMGC at least better lah..asal boleh main and gd execise that all from me
From:
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Committee-tahi palat Date: 2007-10-21 GMT: 05:27:57
To: MR AMBA
You claim the PMGC is better? Correct me if im wrong, why are most of the players playing at RBA and Jerudong. May be the players got some raya money to play there I supose. Yet they can play free for the cost of $50 a month. Then again, this people probably has not paid their monthly subs, still they can afford to pay and play else where ? What your coment Mr. Amba PMGC.

Malai, how's your family with Wendy, how come Wendy doesnt play golf !
From:
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Committee-tahi palat Date: 2007-10-21 GMT: 03:34:32
To: gong si raya
Aslkum Gong raya lu islam kah? lu bca msg bagus2 lah itu puasa pun mana saya tau ada function di pantai saya pun tidak datang..mcm mana lo tau lu dgr dari mana jgn ckp chebai siapa olang lu juga chebai lah..lu ckp ini sma kita maa..kita ada mata lu diam diam suda lah tapi lu cakap juga apa punya olang lu..lu mau main golf jalan kaki sama lu punya kaki kaki siapa larang lu main lah..siapa takut siapa committe gua cuma takut sama yang atas lah Allah SWT..lain kali lu bca msg bagus2 balu lu comen itu mcm balu bagus olang punya maa..
From:
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Committee-tahi palat Date: 2007-10-20 GMT: 04:00:31
To: Amba Pantai
Steady u ini aaa, u boleh kasi up date bila itu bila ini sampai ooo. Siapa mau ini buggy ? Boleh you tanya sama u punya contect kah ? Saya sama kaki kaki lain tida ada minta ini u tau kah. U ini cakap macam u orang kerja sama pantai ma. U jangan pandai pandai mau jadi ini macm ,mau tunjuk baik u! lu faham kah. Apa orang cakap complain bukan u patut kasi jawab lah. Itu commite patut jawap lah ! Siapa mau main pakai buggy lu semua pegi RBA loo. Ini pantai saya tidak mau buggy. Saya bukan malas punya orng. Itu duit pantai kasi balik sama klub. Itu chairman bayar rugi sama itu company lah. Saya mau main golf jalan kaki. Ini commitee kalu bayar ini project yang mana cuma 8 orang saja mau pakai ,ini kambang punya 8 orang memang tida ngam jadi golfer ma. Orang malas jangan jalan lah, lu pegi jauh jauh RBA, Jerudong maa.

Eh lu amba pantai.. Itu hari bulan puasa ada functon di pantai. Apa sebab kita orang member tida ada pangil ? Chebai ! Apa punya ugama ini commite ikut, function untuk loo rang saja kah ! pangil member lain juga lah ! Ayu Pg Hashim, kita masih ada hormat u loo tau, loo pun mau suluh ini macam orang buat ini macam kah.

eh Mr Amba, tak paya cakap itu , ini sama kita maa, kita ada mata ,lu diam diam suda lah

TO ALL TRUE MUSLIM MEMBERS OF PMGC, SELAMAT HARI RAYA

HAVE NO FEAR TO THIS COMMITEE. THEY MUST FEAR US.THEY MUST RESPECT US.
THEY ARE NOT THE BOSSES. ITS YOUR CHOICE. NOTE THEIRS.
LETS SHOW TO THESE PEOPLE WHAT ' THE DAY OF VICTORY MEANS '

From: gong si raya
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Committee-tahi palat Date: 2007-10-20 GMT: 03:33:06
To: Amba Pantai

From:
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Committee-tahi palat Date: 2007-10-16 GMT: 03:45:45
To: Ahli sedih
Aslkum ahli sedih selamat hari Raya mhn maaf lahir dan batin dulu..amba ani bukan memihak siapa2 cuma member biasa..Ada sdh kita ke pantai kah dalam bulan ani? Amba dgr2 buggy di pantai atu dtg awal bulan 11 dan buggy track nya pun ada jua amba terliat tapi belum semua alhmdulilah jua sampai tah hajat kitani be buggy di PMGC atu...jgn marah and sedih dulu kalo bisdia dato dan committee atu makan duit benar amba pun support tu apa pandangan kita atu tapi kalo bisdia inda mkn duit tu siapa tah kan di tudoh..mungkin bulan lalu atu ada saja masalah nya brangkali..Kitani sebagai member patut support bukan pandai buat coment tanpa usul periksa atu tah nasihat amba..
From:
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Committee-tahi palat Date: 2007-10-11 GMT: 12:35:58
To: Dato Malai
Dato,
Mana tah buggi dan jalan nya!Kau jua ucap di surat khabar bahwa buggi dan jalan nya kan sedia pada bulan lalu dan pantai Mentiri akan megadakan open pertama dengan buggi!

Manatah janji mu atu?Ada kah duit B$600,000.00 sudah di pakai oleh kau dengan commitee mu.You are all the same!Aku tidak percaya tentang peragai mu dulu tapi i now change my opinion!Mungkin apa semua khabar2 buruk atas diri mu atu memang benar lah.Good luck to you all la.Saya harap Dato dan semua commitee jangan kena hukum penjara hujong tahun saja!


From: Ahli sedih
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Golf Club Date: 2007-10-01 GMT: 20:33:37
To: M O M
I agree MoM, daripada ia kan nasihatkan orang , kenapa inda boleh si 'amba' ani nasihatkan chairman yang ia cintai. Chairman,comitee yang dulu dulunya inda ia mengatakan yang baik baik. Ketara kan melawankan orang yang berhati temaha dan busuk hati kan orang yang belurus. Dari kementrian sudah orang tau kan chairman atu.





From: ahli club
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Golf Club Date: 2007-10-01 GMT: 06:11:29
To:
Dato....Dato....., dont cover the bad side of you. Syukur dapat Dato..... kalau diri pandai mengasut orang kan berjahat, apa salah kalau kami mengasut tarik pangkat Dato atu.... Jangan..... Anything is possible now.
From: M O M
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Golf Club Date: 2007-09-30 GMT: 04:59:57
To: M O M
Amba ani bukan committe cuma member saja bri pandangan and amba sedih orang orang kitani bertengkar sesama sendiri..Sal nama ani kenapa pulang arah orang india kita cari erti nama orang ani kalo kita Melayu/islam kitani hrs brpandu kan arah kitab2 or al quran jua erti nya and amba ingin tau siapa nama nama yang kita maksud kan atu amba ingin jua tau sebagai member and siapa2 orang yang baik di hapuskan atu dan yang berlurus di tampalaki atu..So far dalam bulan puasa ani amba bru datang main 3 kali so far padang golf baik jua. I think you shud think wisely lah I dont want waste my time too..Its okay you sharing info to members but the way you put coment macam you saja yang really good and so far you pernah jadi committe or chairman kah saya mau tau juga cos saya sdh jadi member more than 10 years and FYI already 4 chairman heading PMGC I dont see much..for me only member biasa come and play and enjoy my game itu saja..ok
From:
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Golf Club Date: 2007-09-30 GMT: 03:21:44
To: Committe's monkey
Siapa yang memburukan, pastikan tah dulu dan fahami apa yang di katakan. Andang jua bulan baik. Sudah di bagi tau . Check lah dulu apa ertinya namanya........ inda jua salah tu kan tau apa erti di india. Yang biskita babal inda mau tau ertinya kenapa?,kalau kita tau, kita terkajut macam mana diterangkan pengertian namanya,kalau inda mau, jangantah masuk campur.
Saya memberi tau ganya apa yang baru diketahui. Biskita atu kan melawan ia, inda jua siapa siapa melarang.
You are his friend, so what, I dont care. im sharing to my fellow members info that I know. Bukan saja saja. Kalau sudah di lahirkan namanya macam atau, nasibnya lah yang inda baik.Erti nama nama ani dapat jua kita ambil tau melainkan PMGC atu.......... Berapa banyak orang yang kita tau sama namanya macam chairman atu. Cubatah........
I think you should stand outside the golf club and tell members how much you know about the chairman before you are called stupid .You could be stupid already. Its never to late to change my friend. Be realistic on what youre saying, instead of being an idiot.
I am only sharing infos to my friends.Thats all.I wont waist my time saying something for nothing...... Please, you are not doing a good job to protect you devils at PMGC who ever you are.....

Members of Member

From: M O M
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Golf Club Date: 2007-09-29 GMT: 23:59:28
To: Members of member
Tau kan bulan puasa jgn berdusta dan jgn ba sangka buruk sama orang ani amba ini member jua cuba bri pandangan saja jgn smpai kebalikan arah diri sendiri nya orang makan sendiri apa rasa nya..amba ingin jua tau siapa yang tuan maksud kan atu inda amba faham sama sekali tuan ani mcm india jua patut nya kitani support sama saja committee nya..bukan kitani memburuk burukan bisdia atu cuba kita kan pilih committee apa rasa nya..sdng kan buat comen ani..bnyk bnyk br istfar bulan baik ani..jgm ambil ani amba ani cuma nasihat yang baik sal amba ani member dr dulu amba ikut apa saja prkembangan yang baik2 Alhmdulilah ok tu
From:
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Golf Club Date: 2007-09-29 GMT: 10:15:13
To: Pantai Members
Bualn Puasa ni ah, bukan kan bedusta. Siapa yang melantik Chairman ani, dan selama lama ani melawankan Chairman ani memangtah orang yang inda ada akal yang sihat.
Saya kata kan ani pasal saya sendiri baru dapat tau, namanya saja boleh bawa sial ke masyarakat, bermusuh, dan boleh memhancurkan bangsa.
Siapa yang lantik kedia atu di nasihatkan, jangantah bergaul sama raykat muda muda sekarang. Gila karang pemuda kami. Kalau inda percaya. Cubalah tanya bangsa india, apa maksud namanya ani.
Saya barulah tertangkap maksudnya. Patut tah orang yang baik baik di hapuskanya. Orang belurus pun di tampalakinya. This is no joke. Kalau sampai ke india pun cakap namaya saja ada erti yang inda baik, kamu yang lantik pun memang bukanlah orang yang baik. Kamu ani baru layak di lapur ke pihak yang berpatutan.....

Sekian Saja.


Members of member
From: Members of member
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Golf Club Date: 2007-09-25 GMT: 04:13:53
To: Siapa Siapa Saja
Apatah kisah PMGC ani ? Siapatah chairman, commitee, manager. Lama sudah inda main di Pantai ?
From: Semaun
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Golf Club Date: 2007-09-25 GMT: 04:13:52
To: Siapa Siapa Saja
Apatah kisah PMGC ani ? Siapatah chairman, commitee, manager. Lama sudah inda main di Pantai ?
From: Semaun
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Committee Date: 2007-09-21 GMT: 08:04:27
To: Genuine member
Askum, skadar komen sedikit tentang, huraian Mr. Genuine member,

Saya setuju pendapat Mr. Genueine atu. Dan saya sendiri pun ahli d gof club Pantai Mentiri atu. Yang saya ingin tanyakn dan meminta penjelasan dari EXC Committe ane, tentang dorg ada mgeluarkn satu memo tentang tunggakan hutang yang belum dijelaskn oleh member2 di pantai mentiri ah. Bermcm2 ofer dan undang2 dikenakn kpd ahli yg sudah kena suspen.. Tetapi knapa hal yang dihebohkn oleh Mr. Chairman dan ahli2nya tentang menjadikn walking course to a buggy course masane sudah sunyi. spatutnya perjanjian mgadakn buggy course siap pada Bulan September, 07.

Knapa tia langsung nada perkhabaranya and new letternya pun nada betampal tentang siapnya bila....???


wasallam.

from: Member pantai Mentiri
From:
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Committee Date: 2007-09-19 GMT: 10:28:45
To: Siapa Chairman
Mengada ngada jua chairman ani. Kalau bayarkan ahli punya pembayaran bulanan ,baik jua kan suka suka hati kan membuat macam macam di Pantai. Tanah atu ia punya kah. Kami bayar kali ah. buuulehh !!!

From: Genuine member
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Committee Date: 2007-08-02 GMT: 08:27:04
To: C Awg Yg Mulia
hairan jua ku arah kita ani pakai nama c awg yg mulia tapi mengatakan orang mengampu cuba kita di pilih jadi committee n bekerja di pantai n selalu kita jumpa chairman n bisdia committee lain apa rasa nya kita kena ucap ucap mengampu inda baik buruk sangka arah orang ani n amba ani sekadar nasihat dan mengingati saja. sal amba inda tau cerita yang benar ok
From:
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Committee Date: 2007-08-02 GMT: 07:39:56
To: C Awg Yg Mulia
Mcm mana kita tau ia mengampu amba dgr ia bukan jua mgr yang menjalan kan admin pantai ada jua assistant mgr. Inda baik kita buruk sangka arah orang ani apa kan di ampu nya jua be dosa sangka buruk ani yang ku liat ada perubahn terutama di padang kalo di club inda pulang amba tau mcm dulu jua sal amba ani jarang2 ke pantai kecauli ari jumat atau mingu saja main ok
From:
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Committee Date: 2007-08-01 GMT: 07:37:31
To: comittee n chairman
gerangan hamba mnulis ane bnr nya nda puas hati dgn comittee d PMGC masane,salnya batah2 ane byk plg udah prubahan yg blaku arah PMGC ane..makin basar kepala udah comittee d sana atu terutamanaya org ngampu d sana a2..kan tau sapa???nda pyh ku nyabut kali ah..H...M...I....S!!!!PENGAMPU BNR KO ANE ARAH CHAIRMAN MU...cubatah liat..nada langsung perubahan 2 PMGC a2...

KALAU RASANYA TERASA PEDASNYA..MINTA MAAF SAJA...SADAR2 TAH KAN DIRI A2...
From: C Awg Yg Mulia
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Committee Date: 2007-07-28 GMT: 06:54:24
To:
amba bukan sebelah siapa2 kalo biskita tulis ke ros or rasuah baik jua tu biar bisdia memikir kan perkara yang benar amba lebih faham sedang kan amba member 20 tahun lebih sudah mcm mcm sdh ku liat kerina comitte mahu pun chairman nya sendiri apa jua dapt di buat kalo kitani nga nya satu suara inda kena dgr tu wang tuan..okay jgn marah
From:
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Committee Date: 2007-07-28 GMT: 03:29:28
To:
Macam ani saja, biskita ada comen sendiri, orang lain ada pandangan sendiri. Jadinya apa yang di katakan tentang PMGC atu harus kami terima, critic dan kebaikanya. Saya tau awak melawankan comite ani , nampak sudah. Macam kami ani, kami lawankan hak ahli yang berpatutan, FAHAM!! Apa comite ani membuat adalah pekara yang di cadangkan oleh satu pehak saja. One man show. Dari pada kan tulis surat ke sugestion box. Baik ku tulis surat ke pencegah rasuah,polis,ROS. Walaupun si hamdani di sana, balum jua kan di takutkan ia atu. Hamba kerajaan lakat tu. Chairman sama comite patut menghormatkan ahli.Bukan ahli patut megalati comite ! Iatah yang di kabar kan sudah di PMGC. Sejak bila ! Ganya dato sudah tah kebesaran ! chairman chairman dulu nada pernah berlagak macam ani. Maaf wang, apa di katakan adalah apa yang ahli setuju dan tidak berpuas hati.
From:
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Committee Date: 2007-07-27 GMT: 03:17:15
To:
Kita ani salah faham cuba kita bca baik2 yang ku tulis atu sal buggy atu amba dgr sendiri masa egm Jan 07 atu yang baik nya tulis cadangan arah cadangan box or tulis arah committee biar bisdia memikir kan yang mana baik macam atu saja ani fikir amba terpulang tah biskita sama ada setuju atau inda patut kitani bantu bisdia atu..mhn maaf okay
From:
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Committee Date: 2007-07-26 GMT: 09:58:59
To:
maaf saja, kau ani tah manusia bodoh. kau cakap jangan buruk sangka, jangan dangar apa orang katakan. Kau sendiri dangar cerita pasal egm lah, comite dulu lah, apa lah u ni. get your facts on track.
From:
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Committee Date: 2007-07-26 GMT: 03:13:06
To: durian king
aku member bukan sebelah siapa siapa n bukan jua committee patut kitani bantu committee and beri cadangan yang membina pasal buggy atu bukan rancangan committee bru yang ku dgr masa egm atu masa committee lepas sdh ada rancangan. Kalau c wang pakai buat cadangan dalam cadangan box jgn kitani menulis dalam forum ani lagi banyak kitani mengatakan orang lgi susuh biar tah Tuhan yang membalas kalo bisdia atu inda lurus kita patut mendoakan supaya mereka2 atu dijalan yang betul...okay jgn marah
From:
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Committee Date: 2007-07-25 GMT: 15:22:10
To: Si telor
Oi telor, kan topic pasal Panati atu pasal inda ada duit !kalau pasal padang golf dapat main atau bukan issuenya sekarang ani talor. comite sebelum ani pun boleh jua buat padang golf dalam keadaan yang baik , tapi kau silap telor, duit di pakai patut digunakan dengan apa yang diutama kan dulu.Bukan kan buat baggy trak, bukan kan minta baggy di pantai, siapa mau semua anikan? cubatah kau fikir sebelum mengucapkan apa apa di perbualan ani ! patut lah kau talor. Baik nasip si talor ani barua si malai kali........
From: durian king
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Committee Date: 2007-07-25 GMT: 05:36:47
To: Ahli Kelab
Wang aku member jua jgn tah membuat buat mulut ani mcm mana biskita tau yang committee bru ani inda bekerja amba nampak jua perubahan nya mum dulu kalau hujan dua hari payah kan bemain tapi masa ani hujan jua sudah 5 hari setiap hari sebelah ptg dapat jua bemain sebelah pagi nya apa lagi sebelah ptg at least get better..jgn tah kitani membwa mulut diam dan liat saja dan berdoa agar club kitani maju bukan kan bekelahi..telor telor mum faham bisai
From:
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Committee Date: 2007-07-06 GMT: 09:11:21
To: Ahli Kelab
Saya sokong 100%...
From: club member
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Committee Date: 2007-08-08 GMT: 03:55:54
To: Ahli Kelab
(Edited 2007-8-08:) The problem now is we have committee like our No One golfer X who approved of what is going on. Nothing can be done now. Just accept the reality and hope that the Government will bail our club out when the account is dry, if it is not already kosong and in the red.
From: Siap
  Reply to this Message!

Title: Pantai Mentiri Committee Date: 2007-07-06 GMT: 04:31:21
To: All Members PMGC
Semua ahli-ahli Pantai Mentiri Golf Club diminta memikirkan tentang masalah yang telah disebarkan dalam website ani. Untok membersehkan image the oldest golf club diBrunei, marilah kita semua membuat petition untok memansuhkan committee yang ada sekarang dan mengadakan AGM yang lebeh adil. Daripada Club kehabisan wang simpanan nya, mari lah kita semua mengadakan perjumpaan mengenai perkara ini.
From: Ahli Kelab
  Reply to this Message!

    This is Page 1... Go to Page :
1.